Här hittar ni förslag på insändare som du kan skriva under och skicka in till media. Här finns även ett förslag på uttalande som kan antas i din idrottsförening, partiförening, fackklubb osv. Meddela oss på info@stoppamatchen.se

Insändarmall lång (1400 tecken, 220  ord)

Stoppa matchen, bojkotta Israel!

Den 6-8 mars 2009 ska Sverige spela en Davis Cupmatch i tennis mot Israel. Matchen ska spelas i Baltiska hallen i Malmö. I Israels brutala krig mot Gazas civilbefolkning har minst 1330 palestinier mördats de senaste veckorna, varav 427 barn under tolv år. Bara tanken på att välkomna denna stat till Sverige och Malmö för att spela tennis ter sig smått absurd, för att inte säga osmaklig, med tanke på att flera Malmöbor har förlorat en anhörig till Israels bomber. Riksidrottsförbundet (RF) skriver i sina ”internationella riktlinjer” att idrottsutbyte inte ska förekomma om ett land i idrottsligt sammanhang gör sig skyldigt till diskriminering. Palestinska idrottarna möter varje dag en oändlig mängd hinder i utövandet av sin sport. Faktum är att inte bara idrotten är förhindrad att verka normalt, hela samhällslivet är kastrerat under ockupationen. Finns någon värre form av diskriminering och kränkning än att leva under ockupation?  Israel visar själv att idrotten är politisk då man den 9 januari 2009 bombade Gazas internationella fotbollsstadion, uppbyggd med hjälp av FIFA så sent som 2006 efter en tidigare bombräd. Nej, Sverige ska inte spela tennis mot ockupationsmakten Israel efter att vad vi precis bevittnat. Det är inte värdigt. Bojkotta istället israeliska varor och kräv att ockupationen ska upphöra. Stoppa matchen!

***

Insändarmall kort (440 tecken, 70 ord)

Stoppa matchen, bojkotta Israel!

Den 6-8 mars 2009 ska Sverige-Israel mötas i Davis Cup i Malmö. I Israels brutala krig mot Gazas civilbefolkning har minst 1330 palestinier mördats de senaste veckorna. Bara tanken på att välkomna denna stat till Sverige för att spela tennis är osmaklig, med tanke på att flera Malmöbor har förlorat en anhörig till Israels bomber.  Nej, stå istället upp för en värdig utrikespolitik; bojkotta istället israeliska varor och stoppa matchen.

stoppa-matchen-klistermarke-a6-113

***

Förslag till uttalande:

Uttalande: Stoppa matchen – bojkotta Israel!

2009-XX-XX

Den 6-8 mars 2009 ska Sverige spela en Davis Cupmatch i tennis mot Israel. Matchen ska spelas i Baltiska hallen i Malmö. I Israels brutala krig mot Gazas civilbefolkning har minst 1330 palestinier mördats de senaste veckorna, varav 427 barn under tolv år. Israel har begått ett massmord inför öppen ridå. Tanken på att välkomna denna stat till Sverige och Malmö för att spela tennis ter sig smått absurd, för att inte säga osmaklig, med tanke på att flera Malmöbor har förlorat en anhörig till Israels bomber.

Riksidrottsförbundet (RF) skriver i sina ”internationella riktlinjer” att idrottsutbyte inte ska förekomma om ett land i idrottsligt sammanhang gör sig skyldigt till diskriminering. Palestinska idrottarna möter varje dag en oändlig mängd hinder i utövandet av sin sport. Faktum är att inte bara idrotten är förhindrad att verka normalt, hela samhällslivet är kastrerat under ockupationen. Finns någon värre form av diskriminering och kränkning än att leva under ockupation?  Israel visar själv att idrotten är politisk då man den 9 januari 2009 bombade Gazas internationella fotbollsstadion, uppbyggd med hjälp av FIFA så sent som 2006 efter en tidigare bombräd.

Trots israeliska marktrupper nu dragit sig tillbaka fortsätter bombningarna. Blockaden av Gazaremsan fortsätter

Sverige ska inte spela tennis mot ockupationsmakten Israel. På samma sätt som en internationell bojkott infördes mot apartheidstaten Sydafrika  kräver vi nu att Israel ska bojkottas.  Vi visar vår solidaritet med Palestinas folk och kräver att Israel upphäver ockupationen.

Stoppa matchen!

Bojkotta Israel!

När uttalandet är antaget, skicka det till info@stoppamatchen.se

Annonser
%d bloggare gillar detta: