ISM bryter blockaden och stoppar matchen

8 mars 2009

Under Davis Cup-matchens sista dag bryter International Solidarity Movement, ISM, polisblockaden. Med en radiostyrd bil tar vi oss in på Baltiska hallen för att protestera mot att Sverige låter apartheidstaten Israel spela tennis i Sverige.

Det är en delseger att Israel fick möta Sverige i Davis Cup utan publik. Matchen stoppades inte under helgen, men vi ger inte upp. Med en radiostyrd bil kör vi in i den hårt bevakade Baltiska hallen i syfte att stoppa matchen.

Vår bil bär endast den palestinska flaggan, som en symbol för att bryta en blockad – som den blockad Israel och omvärlden bedriver mot de 1,5 miljoner invånarna i Gaza. Eller som den apartheidmur staten Israel bygger på ockuperad palestinsk mark. Utöver att staten Israel bryter mot all internationell rätt genom isoleringen av Gazaremsan och Västbanken kräver vi att inga murar eller avspärrningar byggs för Israels räkning här i Malmö.

Med denna symboliska aktion kräver vi att isoleringen av Gaza bryts med omedelbar verkan och att den svenska regeringen aktivt driver på för detta. Vi kräver att Israel avslutar den snart 42-åriga ockupationen av Palestina. För en total bojkott av ockupationsmakten Israel!

ISM-Sverige

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: