Malmö är Gaza

7 mars 2009

Idag är Malmö Gaza.

Idag samlades över 7000 personer i en gigantisk manifestation för en bojkott av Israel.

– Idag är vi alla palestinier, säger Olof Holmgren från Stoppa matchenkampanjen. Helhetsbilden är positiv med tusentals deltagare trots att vissa medier målat upp bilden av ett tredje världskrig. Vi beklagar om deltagarna upplevde de fyrverkerier och projektiler som avfyrades vid platsen som hotfulla. Dessa var inte ett del av vårt arrangemang och var inte i enlighet med de säkerhetsföreskrifter vi satt upp inför demonstrationen. Vi kommer nu att sätta oss ner och utvärdera arrangemanget i lugn och ro.

Ann-Sofie Jakobsson från kampanjen kommenterar:

– Idag har vi gjort det som befolkningen i Gaza inte har möjlighet till; vi demonstrerar för en rättvis fred. Från arrangörernas sida beklagar vi oroligheterna, men vi är lika stolta Palestinavänner fortsättningsvis. Folket bombas i Gaza utan att de ansvariga i Israel ställs inför rätta. Vi sade innan att detta är en skammens match. Det är det fortfarande.

De finns dom som är kritiska mot polisen, Anders Svensson från Göteborg som länge jobbat med SPT (Särkilda Polistaktiken). Läs inlägget på hans blogg här. Från arrangörernas sida är vi dock nöjda med polisens agerande. Tyvärr fanns det personer som inte respekterade de riktlinjer som arrangörerna tydligt deklarerat i förväg.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: